2011-09-30

Signe i sin kofta

 Jag har fått bilder från min syster. Här är Signe, koftan och Mulle Mus. Den är lite att växa i men hon verkar ju inte vilja slita av sig den i alla fall. Återigen, färgerna är rätt crazy tillsammans. När jag köpte garnet gjorde jag det i omgångar och under hysteri och stress... för ett år sen. Idag skulle jag göra det mycket lugnare. Är lite sugen på att göra en kofta till...
2011-09-29

After the party

Att ha ett homeparty...

Här kunde man titta i böcker, t.ex. den här ryska boken...En av gästerna hade läckra örhängen som passade bra till rosa cupcakes. Det blir som en saga, ungefär som My Milk Toof.
 Några nya beställningar. En yogamattaväska, ett par långa raggsockar, ett par vantar med lock, ett par "pigga" vantar som skriker cupcakes och "eat me!" samt ett par korta raggsockar.

Before the party


Det slog mig att jag inte vet vad man gör på ett homeparty, men jag har lagt fram lite grejer... Det kan nog funka.

2011-09-28

Cupcakes

Inför morgondagens Wallinskaya homeparty har jag bakat cupcakes. Så här gick det till:

Ganska vanliga muffins:


Efter att jag gått loss med min sprinkler (heter det så?)


Det behövs förstås lite pluppar:


Och ett hallon på toppen
(fortfarande lite fruset)


Alla ser helt crazy ut, men det kommer bli gott


Jag vet det för jag har slickat skålen:

2011-09-27

Tre nya grejer

De där vantarna jag började sticka på igår. Det gick sådär bra att brodera texten. Jag ska börja om från början när jag har hämtat nytt tålamod... Tummen får vänta.


Köpte ett tyg från Tradera som är jag gillar mycket. Svart med blommor, lite som moderna människor säger "vintage-style". Det är nytvättat men den där vintage-lukten har inte riktigt lämnat tyget än. Funderar på om frisk luft över natten kan göra susen eller så blir det stulet från vädringsbalkongen. Här hänger det på tork på elementet, det är därför det ser lite snett ut.


Jag syr på en sling bag också. Den ser lite mer chic ut än vad en sling bag egentligen ska göra, men nu har vi det här tyget och det får bli som det blir. Jag hoppas att Katherine blir nöjd.

2011-09-26

Love & hate


Den mest precisa beställningen jag någonsin fått är den här. Jag har fått handmått, typsnitt och färgreferens. Tyvärr är det svårt att hitta ett garn som passar både till ett par tjocka vantar och som har rätt färg. Det blev nog mörkare blå än han hade kunnat ana, men det går säkert bra ändå. Nu börjar jag sticka.

2011-09-25

Två påsar

Påsarna är klara. En schackrutig, [tjackrutig] på stockholmska och en svart med vita prickar och blommor. Söta små rackare.
2011-09-23

Den lilla röda

Jag åt precis den minsta tomat jag någonsin ätit. Här ligger den i min hand. Nog var den liten men smaken var lika som om det varit normalstorlek.


Synd att de andra tomaterna som hänger vid väggen fortfarande inte fått den rätta färgen. Kan inte tomater bli röda i september eller vad är det frågan om?
2011-09-22

I'm about done

Lösningen på knappfrågan blev att köpa knappar utan synliga hål. Nu är koftan klar. Hoppas att den passar på barnet, har fresstylat totalt med storleken.


2011-09-20

Knappfobi


Det här är jättefånigt och svårt för även mig att förstå. Jag har knappfobi, har haft så länge jag kan minnas. Det har jag skrivit om tidigare också, om du klickar på länken. Ibland tänker jag att den måste ha gått över, för det fungerar bra, men idag slog det till igen. Min systerdotters kofta är klar väldigt snart. Det är bara knapphålen och knapparna kvar. (Det är nästan så jag måste ursäkta för att jag skriver om så äckliga saker.) Idag stod jag i en tygaffär och tittade på de där rören med alla hemska knappar i. Ni vet med en knapp på utsidan och en massa knappar inuti. Helt plötsligt började jag må illa och lämnade affären utan att köpa några knappar. Nu vet jag inte om jag ska låta någon annan sy fast knapparna eller hjälpa mig att köpa dem, eller hur jag ska lösa det här. Alltså, det är ju helt sjukt. Vissa knappar funkar, vissa är så hemska.

Ur en artikel på Aftonbladet.se från 2008:
"En på 75 000 personer lider av knappfobi och tillståndet botas bäst med hjälp av kognitiv beteendeterapi"


2011-09-19

Balboa Weekend


Nu på torsdag börjar helgen som jag helt och hållet tillägnar dansen balboa. Jag gick balboa nybörjarhelg i Herräng i somras och nu ska jag damma av den och gå nybörjarmedel, nu vill jag inte kalla mig nybörjare längre eftersom jag har gått sju lektioner på den nivån. Och jag har emellanåt övat på dansen så jag tror det kommer gå bra. Det ska framför allt bli roligt för det är en väldigt tjusig dans.2011-09-18

Massor av projekt

Det är kul att öppna ett paket från Stoff och stil. Några av tygerna ska två kompisar ha, så egentligen var inte så mycket till mig. Jag beställde en spetsvaxduk till mitt köksbord, påminner jättemycket om vaxduken min mormor hade på bordet i finrummet när jag var liten. Värsta nostalgitrippen.


Projekt:
Slingbag till Katherine i denimtyg.


Projekt:
Packpåsar till Celina i svart/blommigt/prickigt samt schackrutigt. Den förstnämnda är klar när Wallinskaya-taggen är på. Den andra är inte riktigt lika klar.
Projekt:
Jag har egentligen bara skaffat garnet. Färgerna är missvisande. Fick idé om en kofta (igen) när jag gick på Drottninggatan av alla ställen. Cyklade direkt till garnaffären och köpte det här. Något randigt kanske. Tjock ska den bli och snabbt ska den stickas.


Projekt:
Det var ett tag sedan jag hittade det här tyget som gigantisk stuvbit. Tanken är att det ska bli en sjal med virkad kant. Jag har bara inte hittat det rätta garnet till kanten än.


Projekt:
Jag tokstickar på den här lilla babykoftan för att den ska bli klar. Den påbörjades förra sommaren men jag ville inte fortsätta när jag hade gjort fel och inte förstod instruktionen. Det här är den femte och sista delen av den. Sen ska den bara monteras och trixas med innan den är färdig.


Projekt:
Min moster pratade in på telefonsvararen häromkvällen och frågade hur det gick med tygkassen hon beställde för ganska längesen. Jag har påbörjat den nu, men hon har ingen dator så hon kan inte se att det går framåt.


Projekt:
Det är svårt att slutföra saker. Den här kudden med mormorsrutor ska bara sys ihop på två sidor, sen är den helt färdig.


Jag har några fler projekt på gång kom jag på, men ibland måste vissa grejer läggas undan för att plockas fram igen helt enkelt.

2011-09-17

Wallinskaya Homeparty

Torsdagen den 29 september är det homeparty hemma hos mig. Det bjuds på cupcakes och saft. Du kan lägga in en beställning, titta och känna på tyger, garn och färdiga grejer. Framför allt ska vi ha det sådär trevligt och mysigt tillsammans.

Jag har bjudit in personer som bor i Stockholm. Om du bor i Stockholm och vill ha en inbjudan, hör av dig genom att mejla (info[at]wallinskaya.com) eller kommentera det här inlägget.


2011-09-15

Lön


Sist jag fick lön fick jag bara 367 kronor. Jag fick hålla hårt i mig själv när jag ringde och berättade det för lönekontoret. Några dagar senare fick jag hela lönen. Idag fick jag... 96 kronor i lön?

We're getting there

Jag önskar att jag kunde lägga upp ett smakprov från en låt som vi jobbade på mer igår. Vår första låt. Om jag får säga det själv dök det upp riktigt bra toner som jag inte visste att jag ens kunde sjunga ut. Jag vågar knappt sjunga det när jag sitter ensam i min egen lägenhet eftersom jag minns hur väl jag hörde min granne sjunga och spela Yellow Submarine dagligen under en period för något år sedan. Dessutom är det sjukt jobbigt att sjunga på halsbränna som jag uppenbarligen lider av just nu.

(Och vem bestämde att en låt måste sluta med refrängen? Jag gillar inte såna där fåniga regler. Det gör väl inget att frångå sånt.)

2011-09-14

Souvenirer att förtära

När jag den här sommaren besökte tre olika länder på tre olika resor tog jag med mig souvenirer att förtära från alla resor. Låt mig presentera den kulinariska delikatessen från...

...Finland - Ett fantastiskt gott te som heter Kejsarens brud


...Ryssland - En flaska vodka som heter Moskovskaya


...Italien - En krydda vi kallar salvia och som kittlar dödsskönt i alla möjliga sorters rätter, framför allt kryddar den kycklingen väldigt delikat

2011-09-13

Skuggfigurer

När det fortfarande var sommar besökte jag Musikmuseet där en vän av dans jobbar extra. I souvenirbutiken hittade jag den här fantastiska lilla boken om skuggfigurer. Det är charmigt med skuggfigurer, känns mystiskt och framför allt något att skapa i enkelhet men ändå komplicerat att lära sig.


På mitt vanliga day job testade eleverna en dag att göra egna skuggfigurer vilket ledde till att vi kollade på filmer med skuggfigurer på vår nya smart board. Här är en rolig film vi hittade:

2011-09-11

En annan kofta


Den här koftan är väl inte fullkomligt vacker, men vissa delar av den älskar jag och just som jag håller på att försöka skapa en snygg kofta letar jag som en galning efter inspiration och försöker också lista ut hur man stickar flätor med tre istället för två så att säga... trådar.

2011-09-10

The Nordic beat

Vi gör framsteg när det kommer till musikskapandet. Jag har skrivit en låt som gick hem hos den här mannen, även om jag missat en viktig bit som hette något med takt. Tur att någon kan undervisa mig i det här med musik. Det är ju så roligt.


 Utsikten från soffan som försöker sitt bästa att inspirera.

2011-09-08

Försäljningen av de gula vantarna

En gammal vän från förr hörde av sig för att köpa ett par vantar. För att genomföra affären föreslog han att vi skulle ses på en bar med tillhörande karaoke. Jag sa självklart ja. Tyvärr blev det för många öl och jag råkade dessutom gå därifrån utan att betala, men det ska jag betala nu. Själva affären gick på minus hundra spänn. Kanske inte ska mixa business and pleasures om jag ska göra vinst på det här, men jag har ju faktiskt ett day time job också.