2012-11-25

Bångstyriga trådar


Mitt huvudprojekt just nu är "the C" som ska bli en slipover som syns ovanför. Den ska min kära mr C få av mig.


När det kommer till stickning börjar jag bli allt mer perfektionistisk, så jag gillar när det ser ut som ovan. Det är alldeles rakt i stickningen och inget ser hemmagjort ut av en elvaåring.


Mr C himself tycker däremot att det ska se hemmagjort ut, inte maskinstickat. Det ska stoltseras med att det här är ett verk av hans flickvän. Hade den här slipovern varit till mig, hade jag aldrig använt den om den sett ut som ni ser både ovan och nedan. Jag visste redan innan att jag var kass på att byta färg mitt i raden så att det skulle se vettigt ut. 


Det här är hur allt ser ut i sin helhet. Jag ser ju här att det inte ser värst bra ut, dessutom anar jag en viss rosa ton i det vita som är nära det röda, men jag tänker inte säga något om det till mr C himself för det kan ju han faktiskt upptäcka själv. Det var han som valde garnet och det här beror ju enbart på garnet.


Ett tips jag läst om på nätet och kanske även såg ett klipp på, var att använda ha båda trådarna på pekfingret och det ska även finnas någon slags ring som hjälper till att hålla ordning på trådarna, men jag har inte gått vidare med detta och frågat om det i någon garnaffär än.

3 kommentarer:

Mamma sa...

Ha ha. Det var roligt skrivet
Jag har alltid båda trådarna på pekfingret.

Ester sa...

Wow, kommer att bli kalasfint ju! :) Lite kepigt att göra hörnorna på C:et kan jag tänka mig. Du får väl höra med stickexperterna på onsdag om någon har tips för de översta hörnorna (tänker inte på mig, utan typ Lena alltså!) :). Och, som du säger, så länge slipovermottagaren själv är nöjd så är det ju bra!

Kram!

Petra sa...

Oj, vad det går undan! Ja, jag är ju också väldigt självkritiskt när det kommer till hemmagjorda saker så jag förstår precis vad du menar!