2011-08-15

Äckliga knappar

Om det skulle bli något gjort i syverksta'n innan lånet av symaskinen tog slut, behövde jag städa och organisera i mitt inferno av trådar, smulor, vindruvor, inköpslistor, tygrester och äckliga knappar.

Så länge jag kan minnas har jag haft knappfobi. Jag tycker att knappar är äckliga, men ibland måste de ju användas ändå. Det är något med hålen som får mig att vilja kräkas. Det är knappt (höhö) jag kan se på den här bilden utan att känna obehag. Det komiska var att jag hade en samling av knappar i små plastpåsar. Alltså en knapp i varje påse, som hängt med klädesplagg jag köpt. De har jag inte ens velat ta i, utan bara slängt ner knappåsen i en låda. Nu tog jag i dem, fotograferade dem och kände att jag måste tvätta händerna. Det här låter helt sjukt eftersom jag inte har några tvångssyndrom eller fobier i övrigt, men jag känner någonstans att mitt hat mot knappar är en del av mig och kommer därmed aldrig att upphöra. Ibland måste jag tampas med dem, men det får vara så.


Titta så många nyanser på tråd jag hade, nu finns de på ett ställe och jag behöver inte leta på flera ställen när jag behöver en specifik färg. Perfekt!


1 kommentar:

Anonym sa...

Alltså detta inlägget gjorde mig så himla glad. Jag känner EXAKT på pricken likadant som dig och jag fattar inte varför!! De är bara så himla äckliga och tanken av att behöva ta en knapp och sen t.ex. gå och äta får mig att vilja gråta. De är så äckligaaaa!!!!