2012-07-02

Knäcke och granola bars del 2

Jag har gjort godare knäcke och godare granola bars. Här är recepten på dem.



Knäcke med havrekli

Blanda:
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl havrekli
Häll sedan på 2 dl kokande vatten och rör om. Smeta ut blandningen på en plåt, så tunt det går utan att det börjar spricka. Salta med flingsalt. Skåra så att du vet hur du ska skära upp det. Sätt in i ugnen en timme på 150 grader.






Granola bars med chokladbitar


Blanda:
½ dl choklad i bitar
½ dl solrosfrön
3 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 ägg
nästan ½ dl flytande honung
flingsalt

Smeta ut allt på en plåt, lite tjockare lager än knäckebrödet. Skåra så du vill ha bitarna. Strö på lite flingsalt för en mer spännande smak. In i ugnen på 150 grader i 20-30 minuter. Håll koll mot slutet då det kan brännas vid i kanterna.



1 kommentar:

Ester sa...

Åh, granola bars med chokladbitar i låter ju smarrigt! :)