2014-02-05

Marocko & Indien


Ända sedan jag och mina två medsystrar i en vecka bodde i det där huset vid stranden någonstans i Indien för fem år sedan har jag drömt om att ha såna där stora tygstycken med glittrande små paljetter, fladdrande i vinden. Det är säkert känslan av att sitta där och svalka sig från solen och se brisen från havet ta tag i de enorma gardinerna. Det återfås aldrig i min trädgård bland sniglar och rådjur. Det skulle vara fint att ha någon slags pergola-anordning med sådana tygstycken ändå. Jag funderar vidare.


I en kuststad i Marocko utspelar sig bilden ovanför. Eller var det i Marrakesh? Sak samma. Jag gillar den där rosa färgen på betongen. Vill ha mer rosa. Rosa väggar i pysselrummet vill jag ha. Gammelrosa pratar vi, inte fjamsiga bebisrosa. Tänk en rosa betongmur i trädgården.


Och tillbaka i Indien igen. Den här turkosa färgen som återfinns på många betongväggar. Jag älskar den och vill ha den i orientrummet, men jag tycks inte riktigt få den inre bilden av exakt nyans och dessutom försöka förklara den för han som också har en talan. Den är lite svår att förmedla på skärmen också. Blogger gör ju om färgerna för det första...

1 kommentar:

Färgflickan Esmeralda sa...

Vilken vacker inspiration!