2015-01-24

Alternativ till ny bebiskofta

Bebisar växer och snart kommer min bebis kofta att vara för liten. Jag planerar för en ny kofta och har brainstormat med Sofia och Ester idag. Allt från brödlimpor till skalbaggar. Får, moln, flugsvampar... ja, vad skulle det bli för motiv? Och vilka färger?

Jag kollade igenom mitt garnalbum på pinterest och hittade en massa ryska gamla broderimönster. Det funkar ju lika bra för stickning. De kommer ursprungligen härifrån och härifrån.

Nu har jag arbetat om det lite för att inte ögonen ska gå ner i spagat eftersom bilderna inte var jätteskarpa. Plockade först ut en fin kanin från ett av "arken". Det behöver ju naturligtvis bearbetas med andra mönster runtom för att det inte ska bli för långa stråk av samma färg...


Sedan hittade jag det här mönstret som jag på första bilden här har ritat om i excel för att få en vers. Se större del av mönster under för att få helheten.Så nu är frågan: kofta med rader av olika mönster, med exempelvis då en rad av kaniner. Eller ett helt mönster som är som det senare över hela koftan i turkost och vitt. Jag funderar vidare. Både och känns liksom fint, fast kaniner kanske hör hemma på något annat plagg. VAD VET JAG!

2 kommentarer:

Helga sa...

Haha ja det är svårt det där! Kaninen är väl en glad prick att ha på en tröja. Hönsestrikk är ju ett alternativ också :)

Frida sa...

Annars det sista mönstret, himla fint på vantar tänker jag!:)