2015-02-03

Den vita trädgården


Nu när trädgården är fylld av snö kan jag inte låta bli att tänka på hur den ser ut när den är grön istället för vit. Buskarna med bären och köksträdgården med örter, grönsaker och blommor. Och mördarsniglarna kan jag inte sluta tänka på. Jag hatar dem men jag måste leva med dem. Eller nej, förresten. Jag måste leva med att jag måste ta kål på dem.


Förra veckan var jag hos mina föräldrar tillsammans med min lilla bebis (såklart). Min pappa tillverkade ett växthus som han påstod att han inte behövde och jag sa att jag väldigt gärna skulle vilja ha ett. Vi snackar miniatyrväxthus för inomhusbruk nu och inget annat. Nu står växthuset med belysningen redo att ta emot frön som ska gro. Där ska det växa så det knakar tänkte jag.


Om jag får säga det själv så gick det inget vidare med växtligheterna förra året. Bland annat kan det bero på att vissa inte fick tillräckligt med ljus (det kan åtgärdas med växthuset). Det kan även bero på diverse djur (sniglar, loppor, fjärilar och skit - vad ska ni vara bra till?). Men jag ger mig inte!


I år ska jag förutom det jag sådde förra året, även så dessa nya fröer som jag köpt från Runåbergs. Rosmarin, cossallat, spritärt, savoykål, busktomaten Koralik, sommarsquash och salladsgurka. Något borde jag lyckas med. Jag har tänkt på att bara köpa sådant som det stått att det är lättodlat på. Okej, kanske inte allt men det mesta.

3 kommentarer:

Ester sa...

Å, längtar efter vår ochnya planteringar! Ska bli så kul att dra igång. :)

rai rai sa...

Åh vad bra + fint med miniväxthus, är så himla sugen på ett sånt också! Önskar rapportering om hur bra det funkar!

josefine sa...

Vilket fantastiskt fint växthus! Enastående! :)