2015-04-30

Plantager

Hur går det för plantorna? Idag är det sista april och det innebär ju att jag har kunnat så en massa grejer där ute i en hel månad. Jag har sått rädisor, morötter och pak choi än så länge. I år gjorde något jättekonstigt. Jag har förgrott sånt som egentligen ska sås på friland. Sallader, kål och persilja. Jag är så rädd att det inte ska bli något av det annars. Men eftersom jag helt frångått råd och rön vet jag inte när jag ska plantera ut de här förodlade småplantorna. En sorts sallad har jag varit djärv och satt i drivbänk. Hur som helst. Det här är lite av det som finns inomhus fortfarande.


Tomatplantor. 20 stycken har överlevt än så länge.


Spritärten som tog lång tid på sig att gro. 


6 st stolta brytbönsplantor. Förra året sådde jag direkt och fick en planta. Minns inte hur många frön jag sådde med troligtvis inte bara ett utan en hel radda.


Växthuset har alla möjliga ockupanter. Basilika, squash, gurka, tomat. Eh, det kanske inte var något mer. Men jag är så glad i alla plantor för i år är det så mycket mer än vad jag hade förra året.

1 kommentar:

Ester sa...

Oj, ståtliga tomater! Jag var lite för ivrig på squashfröna tror jag. De har börjat blomma här inne nu, fast det är för tidigt för att sätta ut dem. Kanske helt enkelt skulle börja på nya frön.. Då lär de vara lagom stora om en månad när de kan sättas ut. Fast jag kan ju inte göra mig av med dessa stackare.. Dilemma! ;)