2016-03-22

Det gror

Det börjar alltid klia lite i de gröna fingrarna en aning för tidigt varje år. I januari. Jag har ju lärt mig att det inte händer så mycket om man börjar tidigare så jag försöker låta bli. Nu däremot är det hög tid att förplantera. Jag gör det så enkelt som möjligt. Sår alla frön av en sort i en plastbytta i såjord. När det börjat komma lite mer än hjärtblad planterar jag om det i snapsglas eller småkrukor eller andra mindre såkärl, helst en planta i varje, i vanlig planteringsjord. 


Just nu i växthuset: tomatsorten Red Pearl (bästa sorten!) i tre byttor, basilika i tre gamla creme fraiche-burkar, en liten kronärtsskocka i en creme fraiche-burk, persilja, purjolök och en bytta med tomatsorten Koralik.


Här ovanför har jag omplanterade tomater av sorterna Stupice, San Marzano och ytterligare några Red Pearl.

I år ska jag försöka ha mycket tomatplantor i berget vi har på tomten. Förra året satte jag en planta på en liten hylla i berget i ren kompost. Den tog sig riktigt bra. Bra koncept ska återupplevas!

4 kommentarer:

Helga sa...

Vad härligt med så många :) Bra att du tänker på det tidigt så du kan börja spara lite plastkärl iaf :)

annasaviga sa...

Så fint du kommit igång med dina odlingar. Själv har jag inte haft ork till något. I år blir det bara morötter och potatis för min del. Men det suger lite i odlartarmen när jag ser dina bilder :)

Josefin sa...

Smart med snapsglas eftersom att de då inte tar lika mycket plats! Själv rycker jag tuvor ur håret för att hitta plats åt alla plantor jag sått!

johanna sa...

så kul att odla! jag måste se till att komma igång jag också!