2016-04-04

Staketet

Eftersom vi har en liten pojke som börjat gå allt mer behövde vi ett staket för att han inte ska smita ut på vägen. Vi har en stor tomt som vetter mot hela tre olika bilvägar. Vissa delar av tomten används inte jättemycket och för att begränsa området som den där lille pojken ska röra sig inom valde vi att sätta staket på två strategiska platser i trädgården. Min far är den som utfört det stora arbetet. Jag hara bara pekat och bossat. Först ut blev utanför dörren. Här hade det varit livsfarligt att släppa ut kon på grönbete utan staket. 


De hemska stockarna skulle bort först. 


Sen har min snabbt arbetande far skurit bort gräsytor och gjort en mycket rak linje där han satt staketet.


Vår "grusplan" är mer en ogräsplan så det måste också åtgärdas framöver. Kanske ta bort stockarna även här...

Slutresultatet. Jag är så nöjd. Vi är så nöjda! Det blev mycket mer inhägnat och det är något positivt i flera avseenden.


Nu brukar ju förebilder se grådaskiga och hemska ut men jag kunde inte hitta en sådan bild och glömde såklart att ta en också. Det närmaste jag kunde hitta var denna. Jag tog den här bilden samma dag som vi skulle flytta in. Skurhinken på trappan tillhör städbolaget som flyttstädade huset. Vilka fler piff har gjorts sedan dess?


3 kommentarer:

Helga sa...

Åh vad mysigt ert hus ser ut!

annasaviga sa...

Staket är ju ett måste när man har en liten som vill utforska världen. Som bonus blir det ju mysigt också. De som vi köpte vårt hus av hade haft två stora hundar, så de hade redan gjort tomten rymningssäker. Mycket praktiskt att kunna släppa ut barnen och veta att de inte kunde smita ut någon stans :)

josefin sa...

Fint! Och vilket fint hus!