2016-04-18

Hård skorpa


Äntligen har jag lyckats baka ett bröd med hård skorpa som smakar så himla gott. Tack till Fönsterträdgården som inspirerade mig att baka detta grytbröd (recept). Det är ett rätt så fritt recept så egentligen är det mer metoden som är kul än själva innehållet, då det lämnas lite till bagaren själv att bestämma. Jag använde mig av havremjöl, havregryn, linfrön, vetekli och vetemjöl. Eftersom jag har erfarenhet av att bröd utan fett blivit ganska torrt så tillsatte jag även ghee. Jag skulle vilja skriva ett inlägg om våra nya experiment med alternativa mjölblandningar och ghee, så det återkommer jag kanske till en annan dag. 

Hur som helst. Brödet bakas i en gryta i ugnen. Det är relativt lite jäst och lång jästid. Men det är verkligen inte svårt att den mesta tiden går åt till att vänta på bättre tider.


2 kommentarer:

Helga sa...

Häftigt! Blir det jättehårda kanter eller lite sega?

Wallinskaya sa...

Det blir alltså gott segt, inte oätligt hårt. :)