2016-05-31

Sista maj i trädgården

Ibland får jag till ett inlägg med foton från trädgården den sista i månaden. Det var ett tag sen sist men idag lyckades jag pricka in det. Vill bara varna känsliga läsare att jag blivit en trädgårdsnörd (eller det kanske jag varit länge).


Två aklejor har slagit ut, här är en av dem.


Sommaren som vi flyttade hit, för tre år sen, grävde jag ner sparrisrötter i jorden. En planta har överlevt och det har bara blivit små strån av sparrisar. Men nu är det bannemej en normalstor sparris som kikar upp. Jag trodde inte att det här skulle funka eftersom de trivs i sandjord och vi har lerjord. Well hello there little fellow. Denna skall förtäras med extremt mycket andakt.


Det bor en humla i närheten av den enorma skog av timjan som växer på en plats där det är väldigt torrt och kargt. Rosmarinen bor också här i närheten. Det är en köpetimjan som spridit ut sig allt mer genom åren. Vi använder inte så mycket timjan men när vi väl gör det så är det inte så noga om det blir lite svinn eftersom det knappt märkts att man tagit något.


En vallmoknopp som är på väg att spricka.


Två fläderbuskar har vi, eller är det träd? De kommer från min systers trädgård och har tagit sig bra. Det blir ju några blomsterklasar på den här, så kanske blir det ett glas fläderdryck i år. Serveras ihop med sparrisen kanske?


En av vitlökarna från förra året fick aldrig komma upp eftersom jag råkade dra av stjälken och löken blev kvar. Jag tog aldrig tag i att få upp själva löken, kanske medvetet för att få se vad som skulle hända om den började gro. Såhär blev det. Ska bli spännande att se hur stora de blir när det växer så tätt inpå varandra.

1 kommentar:

sandralinnea sa...

Du vet ju vilken trädgårdsnörd jag blivit så för min del behöver du då inte ursäkta dig för trädgårdsinlägg ;)