2016-07-03

Förändringar

Den här sommaren är det tre år sen vi flyttade till det här huset och trädgården. Jag gillar före- och efterbilder och när jag hittade en bild som är tagen ganska snart efter att vi flyttat hit, var jag bara tvungen att ta en från samma vinkel ikväll. 


Björken som står mitt i bilden togs ner ganska omgående för att den skuggade i princip allting. Numera har vi alltid en stekhet altan mitt på dagen så det kanske hade funnits en god anledning att ha den kvar. Häcken till vänster är lite mer vältrimmad. Altanen har byggts ut. Det står även två buskar där som tagits bort. Den ena står bakom björken och den andra till höger. Det är en störig stubbe kvar från den ena busken men den andra syns det inga spår kvar av alls. Min far har faktiskt stått för de förändringar som jag rabblar upp.


Ni ville se en till bild hörde jag. Den här platsen är jag mest fascinerad över. På bilden till vänster har jag dock fått bort rätt mycket kirskål som fyllde hela plätten där nere först. Det här är den största kampen jag genomgått i trädgården och som fått ett väldigt smakfullt resultat. Tyvärr dog alla lavendelplatnor utom en under vintern så nu står det tomatplantor där istället. Skulle hellre fylla upp med fina blommor men det får bli när tomaterna stått färdigt där. 

Här är en större bild på hur det ser ut idag. För första gången har en av alla stockrosor jag försökt få till liv där, börjat se ut som en stockros ska se ut precis innan den slår ut. Jag ska visa hur det ser ut när det är mer som blommar där.


Den här är finast just nu. Penny Lane. En ros jag köpte förra året.2 kommentarer:

Ester sa...

Vackert! Och så stor skillnad det är mot innan. Fattar inte att det redan gått tre år..!

Helga sa...

Vad fint du har det :)