2017-12-22

Det sista av trädgården

Det här blir troligtvis mitt sista inlägg om den här trädgården. Den här trädgården som jag lärt mig så mycket av, som jag kämpat med att tämja. Jag har jobbat med att hålla borta vissa och få andra att trivas. Nu står den och väntar på att våren ska komma och att någon annan får fortsätta att ta hand om den. Själv står jag i kö för en odlingslott, för jag har flyttat till lägenhet. Men jag har balkong! Och på den balkongen står några stackars plantor från trädgården som säkert inte kommer överleva vintern men det återstår att se. Jag ska inte förlora hoppet. Mycket av mina trädgårdsredskap finns hos min vän Ester som skaffade kolonistuga i slutet av sommaren och en hel del annat från trädgården förvaras i källarförrådet.

Jag vill visa utvecklingen av den här delen igen. Det har jag redan gjort en gång tidigare, men det har ju vuxit på sedan dess.

Bild från sommaren 2017. Här växer honungsros, stockros, rosen Penny Lane (som tyvärr blev rådjursmat till stor del), akleja, vit löjtnantshjärta. Alltså, det går inte att urskilja vad som är vad på bilden så låt oss kalla det blommor.


Sommaren 2016:


Sommaren 2013 när arbetet påbörjades. Här växer kirskål.


Farväl fina underbara fantastiska trädgård.

Inga kommentarer: