2013-09-01

Blygsamma skörder

Det har varit ett ganska hårt jobb med tomater. Innan har jag bara haft tomater inomhus eller på balkong men när de står ute i relativt små krukor behöver de så extremt mycket omsorg. Nu börjar de dock att ge frukt och vi äter med god aptit, men behöver fortfarande köpa lite tomater för att fylla vårt stora behov. Får jag säga det här? Den här sorten var faktiskt inte någon favorit. Som tur var fick jag en planta körsbärstomater av pappa när vi flyttade in och den är mycket god. Babyplommontomat var inte lika god alltså, så nästa år blir det körsbärstomater igen.


Plommon finns det inte jättemånga av. Trädet är ganska gammalt och lite tilltufsat. Har sett rådjur som knaprat på trädet och fåglarna gillar också att mumsa. Synd att man ska bo i en djurpark och inte får ha skörden ifred.


Det är inte helt ovanligt att jag får skära bort halva plommonet men det är himla gott.


Här är de nya vinbärsbuskarna. En med svarta och en med röda. Den röda fanns det några bär på och de smakade mycket gott. Ser fram emot skörden nästa sommar.


Låt oss inte fastna i det som är nu utan jag måste få drömma mig framåt i tiden. Det finns ju mycket att göra och mycket att drömma om. Här har vi berget och trappan. Mellan de två står en hassel. Den ska bort. Nedanför hasseln växer hatväxten kirskål. Det ska bort. Här vill jag ha vindruvor. Det skulle vara perfekta läget för vindruvor. De skulle hålla sig varma av berget och här kommer solen åt lång stund av dagen. Sen ska den fruktansvärda bergenian bort därifrån också. Vad vi vill göra med trappan tar jag en annan gång.

1 kommentar:

Ester sa...

Åh, så roligt med vindruvor!