2014-08-29

Läget med renarna

Det var ju ett bra tag sen (ett halvår för att vara exakt) som jag visade hur det går med min fästmans 50-årspresent - vinterkoftan med renarna. Han fyller snart år igen så det går inte jättesnabbt framåt (började sticka i oktober förra året). 

Jag är stolt när jag säger att alla de stora delarna är klara. Nu ska det blockas, sys ihop och stickas resårer. Här ligger en ärm, två framdelar och en "kil" på blockning. Det fick inte plats mer. Alltså det här med att blocka orkar jag inte sätta mig in i så jag har bara spänt upp delarna på skumgummit som blev över när jag gjorde madrassen och sprutat vatten på det. Det är så spännande att se om det här ens kommer likna en kofta när det är klart.


Varje gång jag ser renarna tänker jag på bilinbrottet.

Har jag berättat om bilinbrottet här i bloggen? Alltså bilinbrottet ägde rum i Malmö, i januari. Vi hade precis köpt en bil och skulle käka mat innan vi skulle resa i snöstorm hem till Stockholm igen. När vi kom tillbaka till bilen efter att ha varit borta i tjugo minuter, var en sidoruta krossad och våra slitna och trasiga väskor var borta. Väskor med bland annat stickning och övernattningsprylar. Inget fanns där i som någon i hela världen skulle vilja ha så det var ju hemskt korkat att ge sig på just vår bil. Ett vittne såg händelsen och ringde polisen. Polisen var snabb som blixten och lyckades hitta tjuvarna. Efter en stunds antecknande fick jag gå och hämta våra väskor i en polisbil. Samtidigt såg jag glimten av tjuvarna som satt i baksätet på en annan polisbil. Det enda jag tänkte på var renarna men de fick komma tillbaka till sin rätta ägare.


2 kommentarer:

Petra sa...

Duktiga du! Jag tror att den kommer att bli toppen! Nu blir jag sugen på att sticka en tröja med renar… Men det kommer nog inte hända inom de närmsta 20 åren. =)

Wallinskaya sa...

Om du tänker göra det så kan du få mitt patenterade mönster på renarna. :)