2014-08-31

Sista augusti i trädgården


Det är ju lite synd att tomaterna tar så låååång tid på sig att bli klara. Jag är rädd för att de kommer frysa ihjäl. Mängden tomater är det inget fel på. Om de bara kunde bli lite rödare snart. Idag har solen hjälpt till rätt mycket i alla fall.


Det är spännande med vindruvorna. Ska de bli blå eller ska de inte hinna med det? Suddig bild blev det. Jag var så bländad av solen att jag nog inte tänkte på att bilden inte blev så vidare bra.


Om det är brist på röda äpplen i lilläppelträdet så kan man inte säga detsamma om plommonen. Förra året blev det inte alls många men i år desto fler. Vartannat år sägs det ju. Det är många som är rätt så ätna på. Att inte djurvärlden kan låta bli mina frukter och grönsaker. Jag förstår inte.


För väldigt längesedan sådde jag rågvallmo i en del av rabatten och trodde inte den skulle komma upp men plupp sa det bara så kom ena skira vallmon efter den andra. De är så vackra. Älskar vallmo.


Malvan bland lavendeln. Också fin. Självsådd.


3 kommentarer:

Ester sa...

Samma situation här med tomaterna. Men förra året plockade jag in alla (gröna) när det blev nattfrost och de mognade efterhand på ett fat i fönstret allihop. Åt egna tomater ända in i oktober, vill jag minnas. Så hav förtröstan!

Wallinskaya sa...

Åh, då ska jag göra så också. Tack för att du delade med dig av detta tips. Nu ska här tillverkas tomatsåser till vinterns alla pizzor. :)

Ester sa...

Man kan visst göra saker på gröna tomater också, som marmelad och sånt. Men jag betvivlar att det blir så gott. ;) Mina släktingar brukar frysa in sitt överflöd och använda tex i köttfärssås. Fast de är mogna då förstås.