Jag har gjort godare knäcke och godare granola bars. Här är recepten på dem.
Knäcke med havrekli
Blanda:
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl havrekli
Häll sedan på 2 dl kokande vatten och rör om. Smeta ut blandningen på en plåt, så tunt det går utan att det börjar spricka. Salta med flingsalt. Skåra så att du vet hur du ska skära upp det. Sätt in i ugnen en timme på 150 grader.
Granola bars med chokladbitar
Blanda:
½ dl choklad i bitar
½ dl solrosfrön3 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 ägg
nästan ½ dl flytande honung
flingsalt
Smeta ut allt på en plåt, lite tjockare lager än knäckebrödet. Skåra så du vill ha bitarna. Strö på lite flingsalt för en mer spännande smak. In i ugnen på 150 grader i 20-30 minuter. Håll koll mot slutet då det kan brännas vid i kanterna.
Smeta ut allt på en plåt, lite tjockare lager än knäckebrödet. Skåra så du vill ha bitarna. Strö på lite flingsalt för en mer spännande smak. In i ugnen på 150 grader i 20-30 minuter. Håll koll mot slutet då det kan brännas vid i kanterna.
1 kommentar:
Åh, granola bars med chokladbitar i låter ju smarrigt! :)
Skicka en kommentar