2012-06-04

Att flytta - del 1 (?)

Jag håller väldigt långsamt på att flytta. Egentligen har jag redan gjort det men mina saker har inte riktigt hängt med, inte alla i alla fall, bara de nödvändiga sakerna. En vän ska flytta in i min lägenhet redan på söndag, men jag behöver inte få bort allting tills dess utan när han flyttar in på riktigt i slutet av juli ska jag i princip bara lämna möblerna kvar. Då ska resten, sånt där man egentligen inte behöver, ha packats ihop och ställt sig för att damma lite i källarförrådet, kanske vänta på att få damma i nästa hem framöver. En del saker är så svåra att släppa. Det kräver både ett och annat glas med en likör som står och drömmer i kylskåpet.


Ibland undrar jag varför jag får för mig att skaffa mer av vissa grejer, som exempel, varför har jag så många hårband när jag bara använder dem i badrummet? Kanske för att jag har köpt på resor... Varför slänger jag inte några nu? Allt handlar säkert om nostalgi, att jag köpte det där lite sandfärgade hårbandet med rött och svart i för att inte visa den fula frillan på en svettig resa. Det var billigt för mig och världens sämsta affär enligt den som sålde den till mig.


Jag hittade min mosters tygkasse som jag började sy på förra sommaren. Snart kommer jag att skicka den till henne, bara jag har sytt fast den stora röda rosetten på den för att dölja ett litet slarvfel som dekoration.


Ordspråket "det som göms i snö..." kommer väl till pass när man rotar runt bland grejerna. Utvalda fingrar har stickats på dessa fingervantar. Kanske dags att göra slag i saken och göra färdigt dem. Fingervantar! Jag trodde det skulle vara jättesvårt att sticka, det var möjligtvis knöligt men inte svårt. Det gäller bara att komma på det; det är som att sticka fem tummar på en vante... ungefär. Bilden är suddig för jag fotade utan självutlösare och använde ett av fingrarna till att trycka på knappen med. Raska händer jag har va?När jag flyttade till Stockholm för snart tre år sen, var jag inneboende hos systern till han som ska hyra min lägenhet nu. Hon gav mig korsorden ur alla sina Ica Kuriren när jag flyttade ut. Det har gått sådär att lösa dem men jag har sparat dem tills nu... när jag valde att slänga dem. (Jag hittade nämligen ett gäng korsordstidningar på samma ställe dessutom.)


1 kommentar:

Ester sa...

Haha, det där med korsorden hade jag helt glömt bort! :)