2013-11-16

Den där gamla stolen


Varje dag äter jag min frukost sittandes på den här stolen. Den här stolen och en till likadan är de möbler som hängt med mig ända sedan jag var barn. Varje gång jag har flyttat har de där ljusgrå stolarna hängt med. Det var min pappa som lagade dem och målade dem lagom tills jag skulle flytta till min första lägenhet - när jag var blott nitton år och skulle flytta hemifrån. Innan dess var åtminstone en av stolarna blå. Jag har ingen aning om varifrån de kommer och jag trodde länge att vi bara hade en sådan stol. De är inte så märkvärdiga och det har aldrig varit några favoritstolar. Jag gillar ändå att jag själv valt att inte vara en slit-och-släng-tjej (med en säkerligen påverkan från mina sparsamma småländska föräldrar).

Stolen som blå. Skeptisk 1-årig arvegodstjej som öppnar sina nyköpta födelsedagspresenter.

3 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Nämen!
Jag har också två ärvestolar som är väldigt lika dina! Tror att de kan vara tillverkade här i trakten. Stockaryd eller Bodafors kanske... Mina var knallorangea när jag fick dem. Sedan målade jag dem i ful grön, missbedömde nyansen på lilla provlappen när jag skulle beställa färg.
Jag har länge tänkt måla dem antikgrå eller svart.

Ester sa...

Snygg ny layout på bloggen! Gillar också stolar med historia.

Wallinskaya sa...

Emma: Aha, det kan faktiskt vara så att stolarna i så fall kommer från samma ställe eftersom min mor nu säger att stolarna kommer en gammal sommarstuga som jag antar att de hade i mitten av Småland.

Ester: Tack för det, behövde fixa om lite.