2013-11-10

Lövräfsning

Prydnadskålen is still going strong

Det är inte lätt att vara trädgårdsnybörjare direkt. Jag har skjutit lövräfsningen framför mig ganska länge nu, då jag minns valkarna i händerna från de korta stunderna jag orkade räfsa löv när jag var barn. Nu blev det till ett nödvändigt måste. Idag i det där lite fina duggregnet satte jag igång. Det gäller att hela tiden se det man har gjort och inte det man har kvar. Då skulle man bli tokig. En regel som är bra att ha i alla sammanhang i livet. Dela upp det man gör i mindre delar, det blir lite mer greppbart och överkomligt då.


Se högarna istället för de där löven som ligger kvar runt omkring.

Det här äpplet gav mig så mycket energi att jag orkade räfsa i flera timmar. Ett äpple som hängt på ett träd som nu fällt ner sina löv och som jag räfsat upp. Det är tur att det bara gick åt ett äpple till det arbetet för det betyder att det är rätt bra avkastning ändå.
En hel del av löven har jag lagt som täckmaterial på alla frusna rabatter och trädgårdsland. Det står i boken Året i köksträdgården av Tyra Hallsénius Lindhe. Det är min nya bibel som jag fick i födelsedagspresent av några vänner när jag i oktober blev hela 33 år.


5 kommentarer:

Färgflickan Esmeralda sa...

Vilket helt otroligt rött äpple! Jag behöver inte räfsa i år... nästan alla löv blåste bort i stormen för några veckor sen, det är skönt, men jag saknar något att fylla rabatterna med. Får väl gå på lövjakt:-)

Wallinskaya sa...

Undrar var de löven hamnade. Du hade ju kunnat få några säckar av mig om du bott närmare. :)

Jennie Bergius - färg och kärlek sa...

Vilka härliga bilder. Lila kål är så fint, och det där äpplet fick mig direkt att tänka på Snövit. Grattis i efterskott!

Tack och tack för dina rara ord. Jag tycker också att magen är himla stor, vi får se när bebis önskar komma :)

Hoppas att du haft en fin helg <3 Jennie

Emmas dagar sa...

Det är ett av de vackraste äpplen jag någonsin sett!

sandralinnea sa...

Och de löv du inte använder för täckning i rabatterna kan du ta gräsklipparen och klippa i småbitar och låta ligga kvar som gräsmattegödsel :).