2013-11-30

Pysselrummet

En stor lycka med att bo i ett hus med flera rum än vad jag varit van vid tidigare i vuxen ålder, är att ha ett eget pysselrum. Det tar ett tag att komma i ordning i rummet och bestämma sig för hur allt ska organiseras och vara. Exempelvis är jag inte ett dugg intresserad av att ha gröna väggar som det var när vi flyttade in, men jag har inte heller bestämt mig för vilken färg det ska vara istället. Färger jag väljer mellan är gammelrosa och smutsgul.

Annars har jag börjat organisera mina vägghyllor till att börja med.


Det är fortfarande av varianten att jag tagit av det jag haft. Jag vill inte lägga en massa pengar på nya grejer när det finns saker som jag skulle kunna göra om efter hand. Det är trots allt ett pysselrum och inget utställningsrum. Här finns plats för allt som är bra när man ska sy.


En annan vägghylla som min far har snickrat ihop är denna med "allt" som behövs när man ska måla på olika material, ja till och med ett hennatatuerings-kit från Marocko som jag aldrig vågade mig på att använda men jag har det kvar ändå. Där står även henna till håret som jag inte velat använda heller. Jag sparar. Det är så jag gör. Några av penslarna och en palett med målarfärger kommer från, okej håll hårt i hatten nu, min mammas faster som avled 1985. Tjugo år senare avled hennes man som inte hade några andra arvingar än oss och jag var med i snokade i den efterlämnade lägenheten.

  
Alla burkar, askar och lådor har jag också skramlat ihop eller så använder jag sådant som jag har köpt tidigare. Den här silvriga burken för klämmor fick jag en gång i julklapp av mina föräldrar där det stod att jag skulle få en summa pengar. Burken hade de säkert bara hittat hemma. Eller?


Den här röda runda burken med vita prickar kommer från en bokaffär på Kungsholmen. Kan vara något så simpelt som Akademibokhandeln. Den köpte jag i alla fall enbart för att den var fin utan att veta vad jag skulle ha den till.3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Alltså jag är sjukt avundsjuk på detta! Allt pyssel måste ju bli så mycket roligare när man inte behöver tänka på att städa hela tiden… / petra

Färgflickan Esmeralda sa...

Lyxigt med ett eget pysselrum, det drömmer jag om att ha i framtiden!