2014-09-22

Skyltdockan

Det är väl lika bra att utnyttja att jag har en skyltdocka hemma innan den försvinner. Idag fick hon prova koftan som jag har sytt ihop för andra gången. Kilarna som skulle suttit under armarna och längs med sidorna har jag tagit bort. Nu fick det bli custom-stickade lappar i armhålorna så att det trots trängseln i koftan går att ha den på sig utan att behöva hålla andan. Han verkade nöjd i alla fall, den där karln.


Skyltdockan är ju dock lite smalare så det syns inte att jag måste utöka resåren så att det går att knäppa koftan. Det är nästa projekt. Jag har även behövt sticka nytt mellan fram- och bakstycket för att det blev för kort. Med andra ord har rätt många justeringar gjorts på den här koftan. Kanske hade det varit bättre att följa en stickbeskrivning på herrkofta istället för att bara freestyla. Jag har ju lite svårt för det där och då blir det mer jobb.
1 kommentar:

Ester sa...

Alltså, det är en fantastiskt fin kofta hur som helst. Och imponerande att du kan freestyle ihop en sån, även om det blir en del merarbete.. :)