2015-03-31

Större altan


Jag gillar att säga att det bara är att sätta igång för då blir saker och ting av. Ingenting blir ju av om det bara pratas om det. Det här var lite en sån grej "vi skulle haft en större altan så kanske vi kunde få lite kvällssol på sommaren". Nu är bygget igång och jag hoppas att det kan leda till mer kvällssol. Det är min händige far som är i farten. Jag trodde inte att det skulle börja så snart. Här ligger brädorna som ska bli ny utbyggnad av altanen.


Min far har grävt hål för betongplintar (jag låtsas att det heter så) som snabbt fylldes med grumligt vatten. Lerjord och mycket regn är väl orsaken. 


Planen är att den hemska trappan ska bort. Räcket till höger på befintliga altanen ska bort och där ska byggas tre trappsteg (enligt min fantastiska uträkning och ritning) följt av en ca 3,5 meter lång yta av trägolv (eller däck kanske en del säger). Där gamla trappan varit ska det istället bli trappsteg ner mot gräset, fast över hela ytan. Eventuellt ska det bli tak över en del av altanen, gamla eller nya. Ingen vet riktigt än. Min lösa plan är även att längs framkanten ska det byggas spaljéer (det här vet inte min far än, han kanske läser det här och får veta det på det sättet) som det ska ringla upp en massa goda vindruvor på. Tänk att kunna sitta på en altan och ta tag i en klase vindruvor att avnjuta i kvällssolen.

Ja, det är lätt för mig att säga att det blir gjort om en sätter igång, när det inte är jag själv som bygger. I det här fallet har jag väl mest sysslat med att mäta lite tafatt och göra en skiss och ritning som inte blev skalenlig. Jag överlämnar det där till ingenjören.

1 kommentar:

Ester sa...

Va spännande! Ska bli kul att följa bygget. :)