2015-03-10

Tomaterna tittar upp

Några tomater från odlingsåret 2014

Jag för dagbok över mina odlingar (som låter mer än vad de är men det låter kul att skriva odlingar). Dessutom skrev jag en "erfarenheter inför odlingsåret 2015" i min odlingsbok, under förra året. Den var väldigt bra att ha när det var dags att planera alltihopa. Där står det att det inte är någon idé att så stockros för det blir ändå inga vidare plantor av det. Eller så ger jag mig på det igen och låter det växa till sig ännu mer innan jag planterar ut det. Sen stod det att jag skulle så tomaterna tidigare i år än förra året. Det blev hela tre dagar före. Utifrån detta och lite till, har jag gjort en liten odlingsplan. 

Idag sådde jag det jag kommit fram till skulle sås i mars. Idag har jag således sått basilika, purjolök, tagetes och persilja. I februari (fast det blev ju i slutet av februari) sådde jag tomater och rosmarin. Rosmarin ska vara svår har jag hört men jag måste prova. Tomaterna har kommit upp. Det är kul med tomater eftersom det verkligen ger så mycket avkastning som jag vill. Lite för mycket liksom.

2 kommentarer:

josefine sa...

Oh! Nu har du fått igång mig! I helgen ska det sås! Jag har så lätt för att bara skjuta upp det och sen står jag där i april utan ett frö i jorden.

Ester sa...

Härligt med lite för mycket tomater! :D Exakt så mycket ska man få tycker jag.