2013-10-20

Mera lera


Som jag skrev häromdagen blev det keramik för hela slanten den här helgen. Kurs hos Calle Forsberg i Kummelnäs. Följande bilder är tagna med mobilen så förvänta er inga mästerliga foton.

Här är hans verkstad.


Snygg och rolig kanna hemma hos keramikern.


Jag fick äntligen lära mig hur en sådan här våg används. Rofyllt att stå och försöka hitta jämvikten.


Så till det som jag har gjort. Ingenting blir ju klart efter en helg som alla med någon form av erfarenhet av lera vet. Här har jag för första gången provat att måla på... ja, jag tappade vad det heter. Hjälp mig! Jag målade fantastifullt på prickar och ränder på en liten skål, som prov liksom. Det fanns begränsat med färger och jag är inte särskilt förtjust i vitt och ljusblått så det blev bara en version av detta.


Jag gav upp drejandet eftersom jag kände att jag blev sämre efterhand. Utanför verkstaden fanns väldigt många lönnlöv och jag provade att kavla in ett löv i en lerplatta. Resultatet blev så här, får se hur det ser ut när det är bränt.


Eftersom jag blev av med min enda egenhändigt gjorda mugg så är jag på gång med flera. Imorgon ska jag fixa resten. Nu kan det krossas muggar på löpande band.


Jag tappade helt bort mig i användbara ting och gjorde ett "konstverk". Får se hur det blir också...


4 kommentarer:

Färgflickan Esmeralda sa...

Så fint och spännande med lönnlövet! Ska bli kul att se när det är bränt:)

garnobarn sa...

Åhh jag vill se dina saker IRL. Men det kan vi ju göra snart!!

Wallinskaya sa...

Emma: Fast ni kommer inte kunna se det när ni kommer hit för jag kommer inte att hämta det förrän om ungefär en månad.

Ester sa...

Åh, man är ju så sugen på att få tillbaka grejerna på en gång! Jag gillar inte att vänta. Fiffigt då att dokumentera lite efterhand, jag gjorde inte det så mycket denna gång..