2014-05-07

När lökar blir blommor

Det är ganska roligt att ha haft en trädgård ett bra tag. Att ha trädgård innebär ju en hel del lång väntan och i början är det inte så mycket som händer. Det är mest förberedelser.


I höstas köpte jag några olika tulpanlökar på Tradera som jag satte ner i oktober. Jag har spanat och slängt på mycket blodmjöl (för att rådjuren inte ska äta upp dem) ganska länge. Nu har jag jobbat så mycket att jag inte tänkt så mycket på trädgården när jag kommit hem, men idag tog jag en runda och såg denna tulpanknopp titta upp. Jag tror att det är en Gerbrand Kieft. Det ser jag kanske bättre när den slagit ut (jag bildgooglar parallellt medan jag skriver).


Något som jag blev lite kär i redan när vi flyttade in i juni förra året, var alla förgätmigej som växte runt om i den frodiga trädgården. Nu känns det som att de tagit över väldigt stora delar av gräsmattan.


Här är ett fält som jag har sått renoveringsgräs på och det måste ha legat förgätmigejfrön i den lådan för det kryllar.


Ser fram emot årets första rabarberpaj. Det här är den lite mindre plantan med rabarber. Förra året gjorde jag saft, pajer och kräm av rabarbern så förhoppningsvis ska det bli gott om detta även i år.


Och så lite sorgebesked. Ett kläckt litet grönt fågelägg låg mitt på gräsmattan under några träd. Naturens elaka gång.

2 kommentarer:

Färgflickan Esmeralda sa...

Ja, det är en hel del väntan, men det är det värt! Så härligt med så mycket Förgätmigej:-)

Kanarin sa...

Krolliljan är en ny granne till mig men förgätmigejen känner jag igen, den hade jag massor i min förra trädgård. Sött namn har den.