2014-05-03

Sått och såpinnar


Idag har jag sått några frön där ute. Precis lagom före regnet kom. Jag kör inte med pallkragar utan slänger istället ut plankor med jämna mellanrum istället. Plankor att gå på när jag ska dra upp min enorma skörd av morötter. Jag har även sått en klick av sallat och en ganska rejäl dos av rågvallmo blev det också. Vad som redan växer där är vitlök och timjan.


Jag har gjort några såpinnar av keramik tidigare men det var svårt att veta exakt vad jag skulle så och några har gått av. En trillade ner genom altanen. Jag behövde helt enkelt göra några uppdaterade och något jag tänkt på länge. Nu är de inte beprövade men det borde funka. Jag har gjort såpinnar på datorn och sedan laminerat. Är lite trött på att klippa nu men jag hoppas att jag har god nytta av dessa plastskyltar. Om man är riktigt observant här så kan man förstå att jag gillar vallmo. Hela fyra olika sorter är det tänkt att jag ska så. Jag planerar inte så noga mina sådder. Enligt alla regler och böcker ska man göra det, men jag kör mer på känslan "oj, här blev det plats över" och sen plockar jag fram något som kan kännas snyggt eller praktiskt där. Det får helt enkelt växa fram.

2 kommentarer:

annasaviga sa...

Låter bra att gå på känsla när du sår och planterar, det är helt i min smak. Allt för tillrättalagt och planerat kan bli lite ...tråkigt.

Mina tomatplantor växer så det knakar och jag brukar faktiskt skänka dig en tanke när jag står och pysslar om dem :)

Pia Gustafsson sa...

Vilka fina etiketter du gjort eller så-pinnar. Jag gjorde stora i trä till mitt trädgårdsland. Kraaam Pia