2012-05-12

Man ska alltid repa upp

 Det är lite jobbigt att inse att det hade kunnat bli bättre om jag hade räknat och tänkt lite till innan jag satte igång. Nu har jag visslande stickat vidare och låtsas som att det inte alls kommer synas, det där lilla felet. Idag när jag provade koftan känner jag att det börjar bli dags för resåren vid halsen. Men i samma veva står jag inför det faktum att avmaskningen jag gjort sedan ärmarna började stickas in i arbetet har blivit sned och det syns jättetydligt. Det hade kunnat bli jättesnyggt och sett sådär typiskt tröjaktigt ut, men nu gör det inte det för det blev asymmetriskt. Jag velar och funderar. Ska det se hemmagjort ut, dvs inte vara perfekt, kommer jag inte att använda koftan. Varför har jag bråttom att få den klar? När jag började beräknade jag att det skulle ta mig ett år att sticka den. Nu har det gått ett drygt halvår bara. Ska jag repa upp allting ner till ärmstarten eller bara repa upp på fem ställen, dvs vid avmaskningen? Dessa avvägningar. Jag behöver en stunds betänketid. Egentligen är det ju inte slutproduktionsdatumet som är det viktiga utan att det känns så onödigt med all tid som lagts på att sticka något som bara rycks upp. Fast som med alla andra misstag man gjort, så lär man sig ju något. Nu vet jag ju att det ska göras på ett annat sätt om det ska bli rakt. I'm gonna do it.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Go for it! Ärman inte nöjd så är man inte. Bara att repa och göra om. Men du är snabbare än du tror tillbaka där du är nu. Ser ut att bli asbra! Kram Ester

petra sa...

I syjuntaboken står det klart och tydligt att man alltid ska repa upp. Boken ljuger aldrig ;-) ser väldans snajsigt ut! Förstår att du vill bli klar så du kan börja använda den.

Wallinskaya sa...

Jo, det är ju klart men det är lättare att ledsna när man ska göra samma sak en gång till och så ska man dessutom göra rätt också. :)