2013-07-06

Fyra tips

1. 30 abandoned places that look truly beautiful
Den här sidan har som rubriken förtäljer, 30 vackra övergivna platser på bild. Ett hus i öknen fullt av sand, ett hus med massor av pelikaner på taket, en kvarn från 1800-talet mellan höga berg och en övervuxen tågdepå i Polen är bra några exempel. Check it out!

2. Min kusins husprojekt i Finland
Min jämnåriga kusin och hans fru har köpt ett minst sagt slitet hus i Finland från "förr i tiden". Under sin semester är de där och renoverar på sitt hus och min kusin som även är fotograf, har en blogg med fina bilder från detta hus.

3. The power of introverts
En föreläsning om hur extroverta människor värderas högre än introverta, om hur viktigt det blivit i samhället att vara social hela tiden när det som egentligen behövs är människor som tänker själva när de är just för sig själva. Lyssna på den för att förstå vad jag menar.

4. Mandelmanns trädgårdar
Det här känns ju lite fel, att tipsa om något jag inte ens testat själv. En självförsörjande gård på Österlen som jag hoppas kunna besöka nu i sommar. De har butik och kök och finns att läsa om på deras hemsida. De har precis släppt en bok och det var genom Underbara Claras blogg som jag fick upp ögonen för detta.

3 kommentarer:

Färgflickan Esmeralda sa...

Fantastiska tips! När vi var i Montenegro för två år sen råkade vi hitta en gammal fästning som kändes precis sådär vacker och kuslig.
Känner verkligen igen mig i föreläsningen om introverta också.

sandralinnea sa...

Mandelmann var med i Trädgårdsfredag för några säsonger sedan (kan det vara 3? eller 4?). Om det går att se genom Öppet arkiv eller så är det ett tips att se den säsongen!

Wallinskaya sa...

Alltid spännande med övergivna platser. Det är så mycket historia som man inte får och som man bara går och spekulerar om!

Jag borde se ikapp ganska mycket trädgårdsfredag och onsdag, någon regnig dag... :)