2013-08-21

Åtta fallfrukter

Här hänger blivande juice, blivande mos och blivande äppelkakor. Säkert kommer ett och annat äpple att ätas som det är, för det har det redan gjorts.


Jag kunde inte låta bli att rota rätt på några fallfrukter när jag gick och spankulerade i trädgården.


Vi köpte för ett bra tag sedan en råsaftcentrifug, eller kanske helt enkelt en juicemaskin. Den kan man göra alla möjliga juicer i men vi tänkte fokusera på det vi har mycket av, nämligen äpplen. Med två äppelträd kommer det att komma nog med frukt så det sprutar äpplen ur öronen på oss. 


Juicen blev syrlig men god. Minns från den tiden då vi hade råsaftcentrifug i mitt barndomshem. Då hade vi så mycket som åtta äppelträd i trädgården. Juicen blir snabbt brun så nästa gång blir det tillägg av citron och juice kommer att göras i större mängder eftersom det är mycket jobb att rengöra maskinen efteråt.


3 kommentarer:

Färgflickan Esmeralda sa...

Äpplen är så vackra! Härligt att ni har så mycket så att ni kan göra juice, så gott:)

Jennie Bergius sa...

Mums att göra eget, å äpplen som är så fina och goda. Längtar tills jag har egna äppleträd :) Ha en underbar lördag, tack för fina orden hos mig <3 Jennie

Ester sa...

Så gott! Detta inspirerade mig till att damma av råsaftcentrifugdelen till min matberedare som stått i ett skåp och samlat damm i ett och ett halvt år. Jättegott! :)