2013-08-29

Ny jord och nya buskar

Min pappa är på besök igen, precis som i juni. Bland annat har han gått igenom hela blivande trädgårdslandet och tagit bort hasselrötter och kirskålsrötter. 


Jag har i samband med utgrävning av kompost levererat en del kompostjord till stensängen och så har pappa fyllt på med kogödsel så nu luktar det ladugård i trädgården. Här gräver jag ner de nya bärbuskarna. Totalt blev det en svartvinbärsbuske, en rödvinbärsbuske och fyra krusbärsbuskar fast tre av de sistnämnda är mycket små skott så det tar nog ett tag.


Jag hade en plan att ha bärbuskpark i en annan del av trädgården men jag tror att det räcker med att börja i liten skala än så länge. Här kommer det att bli mycket sol och mycket lättare att få en överblick över alla sina grödor.

4 kommentarer:

Ester sa...

Så härligt! Ska bli skoj att se vilka framsteg ni gör. Och det är säkert smart att börja i lagom liten skala. Så ni känner att ni är nöjda med buskarna nu då? Inget annat ni hade tänkt ha där? Mer hallon? Kram!

Ester sa...

Är buskarna förresten sticklingar från Grankärr eller köpta?

Färgflickan Esmeralda sa...

Det är så fint med stenmuren:) och faktiskt väldigt praktiskt att ha trädgårdsland och bärbuskar upphöjt och en bit från allt annat gräs och ogräs så att det inte får fäste lika lätt!

Wallinskaya sa...

Ester: Jo, det kommer kanske mer senare. Sticklingarna kommer från Grankärr och den lite större från Bauhaus så den hyser jag inte så mycket hopp om, men vi får se! Kram!