2013-08-17

Skräcken

Jag blev så himla ledsen när jag kom hem från jobbet efter första arbetsdagen på åtta veckor. Byggarbetarna hade kastat skräpet all over the trädgård och framför allt på ställen som jag trodde man kunde se att man inte skulle slänga skräp på. Exempelvis på min lavendelrabatt och det nysådda gräset. Jag hade sått sallader och kål på en plätt vid ett annat ställe, som de tryckt ner en stenplatta mitt i och sedan ställt byggnadsställningen på den. Det var obeskrivligt vilken skräckupplevelse detta var. Nu är det någorlunda återställt men någon sallad eller kål blir det ju förstås inte i år.


Jag snokade i deras arbete och de gör faktiskt i övrigt ett mycket bra jobb och är snabba som blixtar. De har hittat många gamla getingbon. Det ligger såna överallt.


Huset hade den klassiska funkisputsen innan det blev vitt mexitegel istället. Under putsen var det vass och hönsnät. Prima underlagsarbete.


Vid entrén till övre plan var förr ett fönster. Det syns fortfarande på insidan men inte på utsidan förrän panelen försvann. Antar att det togs bort på grund av inbrottsrisken. Funderar ibland på om man ändå inte skulle satt in ett fönster där igen i alla fall, men det finns ju gott om fönster ändå i verandan.1 kommentar:

Färgflickan Esmeralda sa...

Åh, fy så okänsligt. Det gör ju ont i kroppen när jag läser det! Tur att något gick att återställa delvis i alla fall.