2013-10-18

Lite mer av höst i Visby

Jag utlovade fler bilder från Visby. Nu har jag även blandat in några bilder från mobilen.


Vi var på en stadsvandring med en otroligt engagerad äldre dam som gick runt med oss med sin rullator. Denna kvinna vann mitt hjärta direkt när hon berättade att hon var pensionerad mellanstadielärare och pengarna hon samlade in för vandringen gick oavkortat till bättre behövande - flickor som inte hade råd att studera vid universitetet utan hennes hjälp. Hon var så godhjärtad och fantastisk på att berätta om Visbys och Gotlands historia. Jag lärde mig jättemycket och det var intressant hela 2½ timmar som vi gick runt med henne i solskenet.



Saffranspannkaka på Café Gula Huset. Det var lite som Beppes bodega. Vi gick runt och letade efter detta café tills vi insåg att det låg granne med hotellet. Han som hade stället, eller åtminstone jobbade där när vi var där, var också en otroligt trevlig människa. Hans skratt var så smittsamt och busigt. Han sålde hembakt och gästerna som satt bredvid oss på uteserveringen hade valt en portvinskaka som han misstänkte kunde ha blivit lite för kladdig, så han bad dem säga till i sådant fall så skulle de få en annan kaka istället. Vilken service!


Vi tog en kvällspromenad längs vattnet. Detta ljus går knappt att beskriva. Ni måste åka till Gotland i oktober.




3 kommentarer:

jennie sa...

Vilka underbara foton! Jag vill verkligen åka till Gotland någon gång. Ser så mysigt ut!

Hihi, jag vet inte :) Har du stickat något till en bebis? Jag älskar ju den där rosa tröjan med fåglarna på.. men den vet jag ju inte finns kvar :)

Ha en fin start på nya veckan <3 Jennie

Esmeralda Steén sa...

Det ser helt fantastiskt ut! Måste försöka ta mig dit snart! Härligt med bra service:)

garnobarn sa...

Så vackert!