2013-08-26

Halloncurd


Jag gillar inte att äta hallonen som de är men älskar smaken av hallonen, så när det fanns många hallon i snåren gjorde jag min egen halloncurd på följande sätt:

2½ dl hallon
1 dl råsocker
1 ägg
50 g smör

Mosa hallonen i en kastrull på svag värme på spisen. Kanske behövs det en ynka skvätt vatten till detta och eventuellt en mixer. Sila hallonen för att ta bort kärnorna. Häll i socker och smör i kastrullen och de finsilade hallonen. Vispa till ägget och häll ner det i smeten på spisen. Rör om medan det sjuder och börjar tjockna. Man kan ha i lite potatismjöl eller maizena för tjockare konsistens (1½ msk). 

2 kommentarer:

Esmeralda Steén sa...

Låter jättegott! Men jag tycker mycket om hallonen som de är också, speciellt färska men även tinade från frysen. .. har några st på gröten varje morgon:-)

Jennie Bergius sa...

Det låter fantastiskt gott! Även om jag gillar typ alla bär och frukter som de är :) Ha en härlig tisdag <3 Jennie