2013-06-05

Det nya livet

Nu bor vi i villan och jag är helt slut i både kropp och huvud, men mellan varven i all anletes svett känner jag mig ändå lycklig. Här är en bit av huset.


Trädgården är som en vildvuxen skog och äng. Vi har gott om kirskål men även vackra blommor. Någon gång i tiden kanske det ändå bodde någon form av trädgårdsintresserad person här. Nu bor det i alla fall en sådan här igen. Och min far har redan satt tänderna i allt möjligt.


Vi har ett berg på tomten och igår besteg jag det för första gången och tog en bild ned mot baksidan av trädgården. Där skymtar ett mosstäckt brunnslock, lite bruna barrbuskar, blodhassel i en överväxt gammal rabatt och så en stenlagd uteplats där pappa har tagit bort all kirskål som bosatt sig i varenda lite springa. Till och med ett solur finns det där vid bergets rand.


Det här ska bli mitt pysselrum. Det är just nu målat i två olika gröna nyanser och jag funderar på vilken färg jag vill ha istället. Till dess får det vara grönt.


Och ikväll har jag ställt mina tomatplantor på rad och plockat fram de kärl jag vill sätta dem i. Det får bli morgondagens projekt. Hitta även en liten brun snigel där ute som jag krossade med en sten. Hoppas den inte har en stor släkt.


4 kommentarer:

Ester sa...

Åh, ser så härligt ut! Fint elementskydd också. :)

Camilla sa...

Ser härligt ut! Jag tyckte rätt bra om de gröna väggarna, men det kan vara svårt att avgöra nyanser på datorn. Jag fick min första trädgård för ungefär ett år sedan, också gott om kirskål. Gå inte för snabbt fram i rabatterna, och njut av alla överraskningar som plötsligt dyker upp där.

Emma (syster) sa...

Kirskål kan man göra pesto och allt möjligt spännande på. Det ska vara jättenyttigt. Du kan säkert googla fram några bra recept.

Wallinskaya sa...

Det verkar som att kirskålen har någon slags sjuka på sig så jag vill inte äta upp den. Ska försöka att inte gå för snabbt fram i rabatterna men är väldigt tveksam till att något positivt skulle dyka upp just där vi har grävt nu. :)