2013-06-28

Kanske en bärpark

Jag vet ju att min mamma gillar att klippa sly så hennes första uppgift som hon fick välja att tacka nej till, var att klippa kirskålen och tistlarna i den ogästvänliga trekanten som ligger mellan huset, berget och garaget. Jag vågade knappt gå förbi där för att det var så fullt av läskiga sniglar, paddor och tistlar. Hon tog på sig arbetshandskarna och satte igång.


Hon arbetade väldigt snabbt och jag hjälpte till ibland också och funderade samtidigt på vad som skulle passa här. Den där mannen som också bor i huset vill bara ha sånt som går att äta och föreslog en krusbärsbuske. Min far trädgårdsexperten tyckte att det lät som en bra idé. Jag såg framför mig en park av bärbuskar och dagen efter köpte jag en krusbärsplanta.


När lilla björken vid garaget klippts bort och det ansats ännu lite mer, ser det ut såhär i den blivande bärparken. Rötterna ligger fortfarande kvar efter kirskålens frammarsch så det ska väl bort med lite olika hjälpmedel men sen ska den där krusbärsplantan få bo här också.


Än så länge har den fått stå i en tillfällig rabatt med bra jord i.


2 kommentarer:

Petra sa...

Vad ni jobbar på och bra blir det! Jag får lite tv-känsla (äntligen hemma, Ernst m.m), "vips-så-är-det-klart".

Wallinskaya sa...

Haha, ja, det är precis som det är, vi är som ett tv-team när vi jobbar. Fort ska det gå. Utslitna blir vi också. :)