2014-03-15

Fem stickade

De senaste tre åren har jag stickat fem tröjor/koftor till mig själv. Nu är detta inte det enda jag har stickat på de här tre åren. Det har blivit en hel del tröjor/koftor till andra och sen har det blivit en massa annat stickat också. Jag har nästan hela tiden haft ett eget tröjprojekt på gång som ska vara till mig själv. Projekten har lagts åt sidan, nya har påbörjats och sedan har jag återupptagit. Idag har jag gjort slag i saken och omfotograferat mig själv i dessa skapelser. Ute i stormen. Det var kallt och det kanske syns på min stela framtoning. Bilderna är tagna med självutlösare, därav kvaliteten.


Påbörjades: november 2011
Färdig: september 2012
Den har jag repat upp mycket på och är inte helt nöjd med resultatet eftersom öppningen ser ut som en katastrof, men väljer man en bild från baksidan syns ju inte det. Använder den mest hemma. Den är stickad i ull så den håller värmen bra.


Påbörjades: juli 2012
Färdig: oktober 2012
Jag ville egentligen sticka tröjan med ränderna på snedden, men insåg att det inte var läge för det. Kanske någon gång i framtiden. Den här tröjan är nog den av mina fem stickade jag använt mest. Jag älskar den jättemycket. Lite trång i ärmarna och konstig i halsringningen men annars superbra. Stickad i bomullsgarn.


Påbörjades: september 2012
Färdig: december 2012
Den här tröjan såg jag bild på och ville sticka direkt. Beskrivningen var på engelska och jag trodde aldrig jag skulle fixa det, men till slut lärde jag mig alla tokiga uttryck på engelska tack vare google translate (ja, google translate är smart nog att översätta stickförkortningar och fattar precis). Använder tröjan väldigt mycket. Lite i trångaste laget men det beror nog mycket på att det skulle varit ett tjockare garn enligt beskrivningen. Stickad i bomullsgarn.


Gröna ringtröjan
Påbörjades: december 2012
Färdig: april 2013
Alltså detta är en skamfläck. Jag ville så gärna att den skulle vara skön, snygg och bra. Det jobbiga är att den är obekväm, trång och har sina icke-snygga nackdelar. Det här är jag stickat rakt ur eget huvud och när ska jag lära mig att det innebär en hel del extra jobb? Jag använder den ibland lite mot min egen vilja. Stickad i lite för tjockt bomullsgarn. Blir extra tjock för att det är stickat med två färger.


Påbörjades: juli 2013
Färdig: december 2013
Här är jag riktigt imponerad över min förmåga att mönstersticka utan att det blir alldeles för knöligt. Ärmarna är lite knöliga och trådarna på baksidan gör att man lätt fastnar i tröjan. Uringningen hade jag problem med av den enkla anledningen att jag hade för lite garn av någon färg och inte orkade köpa mer + att det skulle blivit ett annat färgbad då. Det blev lite mer singoallaringning och det passar ju körsbären. Resåren blev knölig från början och vet ni vad jag var dum nog att göra: jag repade inte upp och gjorde om det. Kanske ska jag ha den på mig ikväll för första gången utanför huset.

3 kommentarer:

Petra sa...

Jag är så himla imponerad! Av ditt tålamod och din talang för mönsterstickning/flätstickning. Det är kul att få ha varit med i processen, både i verkligheten och genom bloggen. Och det är ju, nästan alltid, så mycket roligare att freestyla än att köra från mönster!

Ester sa...

En mycket imponerande samling! Körsbärströjan är jättefin, klart att du ska använda den mer utanför huset. De andra också, såklart. Ska köra några varv på min egen kofta nu tror jag visst. Kram

Färgflickan Esmeralda sa...

Åhh så fina de är allihop! Jag tycker speciellt mycket om drn gula:-) jag skulle så gärna vilja lära mig mer om stickning och kunna skapa egna tröjor och koftor... drömmer om att sticka en klänning till och med! Men än så länge har jag inte hittat tålamodet...