2014-03-21

Tre saker som blev av

Jag har en kategori för planer och tycker att det är viktigt att visa att det inte bara är bullshit utan att det faktiskt blir av ibland också. Nu var det ett år sen jag gjorde ett sånt här inlägg senast verkar det som, så det kändes som att det var dags att se vad blivit av sen dess. Nu har jag valt ut tre saker för det andra kändes lite svårt att ta på. Det var en del trädgårdsplaner som jag har lite svårt att redovisa för nu.

1. Den där sorgliga dagen när jag tvättade min mössa och mina vantar i tvättmaskinen och allt bara sket sig. Jag försökte se det positiva i det hela, försökte verka tuff och obrydd men jag kan fortfarande sakna, framför allt vantarna ibland.


Det blev en flamingomössa. Dock har jag inte stickat ett par nya vantar till mig. Jag köpte ett par smartphonevantar på Rusta som slutade fungera ganska snabbt men om man fuktar fingret så går det ju ändå. Här är flamingomössan:


2. Renarna och dess omgivning. Det känns som att jag tjatar jättemycket om renarna. De har till och med tagits som gisslan och varit med om jättespännande saker i Malmö. 


Det går ju inte att nämna dem en gång för mycket. 3. Odlingsplanerna. Sånt som skulle sättas tidigt. Listan hade bara sju punkter.


Basilika är satt, två av fyra har kommit upp. Check! Timjan, rosmarin, pelargoner och chili. Who needs that? Nä men timjan har jag massor av under snön. Rosmarin - där hoppas jag nog på busken jag satte förra året utan att veta om den övervintrar (säkert inte), annars köper jag en planta. Pelargoner finns det gott om som det är och chili - jag gillar egentligen bara chilipulver och det kan jag köpa som det är. Kronärtskocka är årets mest spännande tror jag. Flera av de sådda fröna har kommit upp och har kraftiga växtdelar som jag tittar på varje dag. Tomater har jag sått fyra olika sorter varav tre har kommit upp. Red pearl har kommit upp mest av. Stupice är på gång. Förra årets tomatsort som jag inte var jättenöjd med, en babyplommontomat, har vuxit väldigt mycket och är "stadig på stjälk" så att säga.

1 kommentar:

Clara sa...

Vilka underbara renar!