2014-07-27

Pak choi


Jag köpte pak choi-fröna när det var rea på Rara Växter förra sensommaren. Säkert bara för att komma upp i en viss summa för att slippa porto. Och jag måste säga att det växer bra. Pak choi är en slags kinesisk kål som kan wokas eller stekas om man inte är en wokare. Jag har aldrig gillat kål men den här typen av kål stekt i olja med vitlök, japansk soya och sesamfrön blir så himla läcker. Det kan jag varmt rekommendera er. I det här fallet var det med den egna vitlöken vilket gjorde smakupplevelsen ännu bättre. Egenodlat är som balsam för kroppen eller vad man brukar säga.

Dessutom går den att så långt in på hösten också eftersom det är en riktig tuffing. Nu är jag bara rädd att jag ska råka hajpa det här så mycket att jag inte kommer tycka om det alls istället.

1 kommentar:

Tant Otteskrufv sa...

Mmm, det där skulle jag glatt sätta i mig :)