2014-07-31

Skåne

För tredje sommaren i rad har jag varit i Skåne på semester med det skåneälskande sällskapet fästmannen. Här kommer en blandning av bilder från det här årets besök. Några är instagrambilder, några lite sämre mobilbilder, men det duger.

Vi fick tips av en local i Lund att vi skulle bada vid ett ställe som jag inte avslöjar. Jag har svårt för att bada där det är för mycket stoj och folk. Eller kanske har jag svårt att befinna mig bland stoj och folk i största allmänhet. Här är i alla fall utsikten vid parkeringen till det badet. Vi var där två gånger och jag lyckades bada. Det har jag haft lite svårt för den här sommaren... trots värmeböljan. När jag väl doppat mig är det lika bra att simma tills jag svimmar.


Mandelmanns trädgårdar besökte vi precis som förra året (klicka för att se en bildkavalkad). Det var ett tips från Esmeralda att åka dit. Det är verkligen inspirerande att gå omkring i trädgården (eller arna?) om man har ett odlingsintresse och kanske ännu mer om man är som jag, imponerad över att allt växer.


Min enda solros ser ut som den där knoppen till höger där bakom. Solrosor är så magnifika.


Köpenhamn ligger ju förstås inte i Skåne, men dit åkte vi också. Den stora höjdpunkten var att besöka second hand-affären Wasteland som kändes som en bättre version av Beyond Retro. Jag köpte en klänning som jag förhoppningsvis kan ha efter att bebisen ploppat ut och sen köpte jag en kofta som jag förhoppningsvis kan ha även innan.


Hovs hallar! Denna avskräckande plats där Det sjunde inseglet spelades in delvis. Ni vet scenen "har du kommit för att hämta mig?" och så vidare. Där satt jag i skuggan av en klippa och tittade på när galna människor hoppade ner i jättegrunt vatten. Leka med döden är inget jag gillar men det verkar vara ett växande intresse bland vissa människor.


En kväll tog vi en promenad vid brofästet i solnedgången. Det är svårt att beskriva hur vackert det var där trots alla brummande bilar och tuffande tåg som åkte förbi i hög hastighet. Stillheten som ändå infann sig var fantastisk. Vi lindyhoppade lite vid Ribban en söndagskväll och spelade boule på stranden. Ett hemligt par låg i vassruggen och surnade till när vi kastade kloten runt omkring deras vrå. Men det var faktiskt ett barn som kastade en badboll på dem också.I Vallåkra finns Tomatens hus med värsta tomatodlingen. Här sitter blekfisen och ruvar i väntan på att caféet ska öppna så vi kunde avnjuta den smaskiga tomatpajen.


Slutligen: Ebbas fik - så himla ballt 50-talscafé i Helsingborg. Vi satt inte på uteserveringen i trädgården för vi visste inte att den riktigt fanns innan vi började hugga efter de smaskiga kakorna. 


Ett ställe jag aldrig tog någon bild vid var Olof Viktors någonstans på Österlen. Världsklass på bakverken där. It's a must. Här är deras hemsida.

2 kommentarer:

Ester sa...

Härligt! Det finns många pärlor i Skåne. Hovs hallar besökte vi också.

Esmeralda Steén sa...

Åh, grattis till graviditeten! Så roligt!! Så många härliga Skånebilder:-) jag bor ju i Lund, undrar vad det är för hemligt ställe... har mina misstankar, måste nog dit och kolla utsikten för att vara säker!