2014-06-02

Flower show

Som barn tyckte jag alltid att min far var en blomnörd och förstod inte riktigt, men det är ju något visst med att driva upp sina egna blommor. Och det är även något visst med att se hur mycket blommor som bara poppar upp utan att man ens tänkt sig det. Så här kommer bara blomsterbilder från helgen. Håll i hatten.


Tänk att välja ut, vara med i en rafflande Traderaauktion, vinna lökar, sätta dem på hösten för att sedan tålmodigt vänta till våren. Akta dem för rådjuren genom att strö blodmjöl på dem. Detta är en black hero. Blir väldigt hög och ståtlig.


Den här gamla smidesgrytan fick jag av mina föräldrar när de flyttade från huset. Nu fick mina pelargonsticklingar bosätta sig här. De ska bli ljust rosa. 


Zinkbaljan har en rätt så sliten och skadad botten, men det är ju perfekt för då slipper jag lägga lecakulor i botten på den. Den hittade jag under altanen när vi flyttade in i huset. Här har jag satt mörkröda rosor som jag köpte på Coop eftersom trädgårdshandeln inte hade krukrosor i den färgen jag sökte. Det ser inte lika bra ut på den här bilden, som det gör i verkligheten. Mörkt rött med grått är ju så läckert. Precis som ljust rosa kommer bli med svart.


Och så vallmon som bara dök upp där bakom pionerna och liljorna som inte har blommat fram ännu.


2 kommentarer:

Ester sa...

Ja, det är fantastiskt med alla blommor! Härligt att få nödda ner sig i det också. :)

Ester sa...

nörda.