2014-06-20

Midsommarafton

Jag vill nog gärna fira midsommar sådär klassiskt och tokigt utifrån ickesvenskars perspektiv, men får sällan till det. De senaste fem åren har mina midsomrar sett ut på följande sätt. Idag kommer en ny och jag vet inte hur den kommer bli förrän vi har sett det så det berättar jag om vid ett senare tillfälle.

2013
Med blommor från trädgården firades midsommar för första gången i vårt nya hus, eller mest ute förstås för jag har för mig att vädret var bra. Det var Ester som var besök och med en så bra gäst behövs inte ett stort sällskap för att det ska kännas som midsommar. Jordgubbstårta och grillade lammracks åts det sen minns jag inte mer.

2013

Året innan var vi ett litet gäng som satt på en gräsmatta utanför min kusin dåvarande lägenhet på Gärdet. Det var jättefint väder och vi hade picknick på en filt. Sedan avslutade vi kvällen med att kolla på Hajar som hajar för att någon citerade något ur filmen och så vidare.

2012

Jag var bjuden på en annan kusins bröllop på midsommardagen, i Finland, så bröllopsgästerna (kanske inte alla) firade midsommar ihop kvällen före bröllopet. Det jag minns var att myggen var många och solen sken starkt. Jag har nog aldrig varit så långt norrut innan. Vi snackar Vaasa. Bilden från midsommar är jag taggad i på Facebook men jag vet inte vem som har tagit den. Tio poäng till den som hittar mig. Jag har röda Converse.

2011

2010 har helt fallit ur mitt minne och så även mitt album. Undrar vad jag gjorde då?

2009 var det i alla fall traditionellt midsommarfirande hos mina föräldrar i deras sommarstuga och på ängen intill deras tomt. Lotter, fikakorg, dans runt stången och lekar. As Swedish as it gets.

2009

I Örebro 2008 firades midsommar konstigt nog inomhus till stor del sånär som på den här promenaden under grå himmel. Det här året, just den här sommaren, var jag väldigt låg för att någon hade problem med att hålla reda på vilken tjej han skulle vara ihop med. Vilken tur ändå för annars hade jag inte kunnat fira midsommar med min favoritman de senaste tre åren (tredje året är i år alltså).

2008

Glad midsommar!

1 kommentar:

Emmas dagar sa...

Glad midsommar!
Närå, vi kallar det också sommarlov. Fast jag har lärt mig att det svider i öronen på en del att vi har så lång ledighet så för att påminna om att vi jobbar lite mer resten av året... Tja, det var bara lite överdrivet med sommarkompensationsledigt ;-)