2014-06-07

Vax och lax

Det har handlat alldeles för mycket om trädgård på senare tid. Stickning har jag inte skrivit något om sedan 1 mars och då var det längesen innan dess också. Jag kan bara säga en sak om stickning: Jag har tagit en paus.

För att ändra inriktning skriver jag istället om vaxdukar och lax idag. Jätteintressant tycker du. 


Förra året införskaffades en stor vaxduk med vit bakgrund och stora gröna prickar. Den låg på dygnet runt där ute och blektes med tiden av solen. Lagom tills utesäsongen var till ända slängdes den hänsynslöst i soporna. 

I år blev det en turkos- och vitrutig vaxduk som jag och mannen kom överens om genom uteslutningsmetoden. Båda vaxdukarna är köpta på Stoff och Stil. Där finns det hur mycket snygga vaxdukar som helst. Vaxdukar är säkert inte ett dugg bra för miljön eller hälsan eller nånting men jag tänker att om den ligger ute hela tiden så kommer regnet att få med sig de flesta kemikalierna... ner under altanen eller nån annanstans än på matbordet.


Lilla laxen var det ja. Det här var så gott så jag måste dela med mig. Själva laxen är stekt i ugn på 125° tills den får 48° i innertemperatur. Kryddad med chilipulver, svartpeppar och citronzest. 

Pastan är tagliatelle blandad vit och grön. När den var kokt och klar slängde jag ner den i en sås gjord på vispgrädde (laktosfri i det här fallet), citronzest, japansk soya, svartpeppar, salt, chilipulver och en vitlöksklyfta. Den fick stå och götta till sig med pastan så att det blev sådär krämigt. Och så när jag ändå satt där ute i närheten av min lilla kryddträdgård slängde jag på några basilikablad också. Älskar basilika och det är dessutom en väldigt nyttig ört har jag hört.1 kommentar:

Ester sa...

Äsch, allting har sin tid. Det är ingen idé att tvångssticka om man inte är sugen, poängen är ju att det ska vara kul. Gör (och blogga) om det som du är sugen på! Tack för laxtipset, förresten.