2013-05-30

Klänningsinspiration

Det är mycket jag ska göra när jag flyttat in i huset. Ni skulle bara veta hur mycket mer tid jag tror att jag kommer ha. Jag kanske kommer bli jättebesviken, men drömmar är det inget fel på. Här har jag samlat ihop tre inspirationsbilder på klänningar jag skulle vilja försöka mig på att göra själv.

Randigt på längden och på tvären vid midjan.
Bilden är tagen härifrån.

Jag kunde ju ha köpt den på Sopstationen i Malmö förra sommaren men materialet var för sliskigt så jag tog en bild på den och tänkte att jag skulle börja leta efter ett lämpligt tyg.


Idén med att virka "där uppe" på klänningen är ju smart för då kan man ju ta en gammal kjol eller klänning och göra om. Den här klänningen hittade jag på Myrorna, Tomtebogatan. Fast bara som inspiration för jag vill inte ha en klänning med en virkad fjäril just.

2 kommentarer:

Ester sa...

Åh, den röda randiga! Jättefin! :)

Camilla sa...

Inspirerande alla tre! Jag gillar snittet på den prickiga, men idén att lägga något virkat till en gammal topp eller klänning var nog ännu intressantare. Jag har en fin topp som inte passar längre och som ligger och väntar på att göras om - kanske kan virka eller sticka något till den? Hmmm......