2013-03-14

Knaprig brödskorpa



När vi var på keramikkursen fick vi hembakt bröd med jättehård skorpa. Det kändes som bageribakt och jag tänkte att det måste ju jag också kunna göra hemma då. 

Fick det här tipset av Sofia som jag testade när jag bakade bröd senast:

Sätt ugnen på max.
När brödet ska in, sänk värmen till den värmen det egentligen ska vara.
Kasta in isbitar på en plåt under brödplåten.
Isen bildar vattenånga som gör att brödet får den där knapriga ytan.

Tyvärr försvinner nog den där ytan om brödet förvars i plastpåse, så jag får väl börja vika egna papperspåsar till brödet i fortsättningen. Men som färskt blev det jättebra förstås.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att det funkade! Du får lägga upp receptet också tycker jag :) Kram S

Wallinskaya sa...

Ja, ska se om jag minns vad jag stoppade ner i degen! :)